Whirpool Slovakia dosiahol ku koncu septembra obrat 8,3 miliardy Sk

19.10.2005 Poprad

Bratislava 19. októbra (TASR) - Obrat spoločnosti Whirpool Slovakia, s. r. o. , dosiahol ku koncu septembra 2005 sumu 8,3 miliardy Sk. Tržby z predaja tovaru...
Bratislava 19. októbra (TASR) - Obrat spoločnosti Whirpool Slovakia, s. r. o. , dosiahol ku koncu septembra 2005 sumu 8,3 miliardy Sk. Tržby z predaja tovaru na slovenskom trhu z toho tvorili 9,1 %, teda 756 miliónov Sk. Ide o výsledky prakticky totožné s rovnakým obdobím minulého roka. Na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave o tom informoval generálny riaditeľ Whirpool pre ČR a SR Radek Novotný.

Podľa neho ziskovosť Whirpoolu postupne rastie, čo sa týka aj jeho výrobného závodu v Poprade. Hospodárske výsledky však firma zverejní až začiatkom budúceho roka. Popradský závod za spomínané obdobie vyprodukoval takmer 1,3 milióna kusov automatických práčok a podľa obchodného riaditeľa Whirpool Slovakia Jána Spůru tržby z ich predaja na Slovensku dosiahli približne 300 miliónov Sk. Podiel exportu na celkovom obrate spoločnosti tvorí 89,4 %. V tomto roku firma plánuje dosiahnuť obrat 13 miliárd Sk a v Poprade by mala vyrobiť viac ako 1,8 miliónov kusov práčok. Od začiatku roka spoločnosť v tomto závode investovala viac ako 174,5 milióna Sk.
Napriek medializovaným informáciám o prepúšťaní, zamestnáva Whirpool Slovakia v popradskom závode 1 213 ľudí, čo je medziročný nárast o 30 pracovníkov. Podľa Novotného je prevádzka závodu pre Whirpool atraktívna aj napriek silnejúcej slovenskej korune, ktorá tlačí na rast cien exportovaných výrobkov. Rast produktivity práce však umožňuje tento negatívny vplyv kurzu kompenzovať.
 

Vyberte región